wat jij wilt is impact maken

Impact door verbinding: met jouw bedrijf, dienst, product en missie.
ontdek jouw recept

maak impact door verbinding

social impact programma

Social Impact. Wat is het eigenlijk? Social impact is de maatschappelijke waarde die
een organisatie of onderneming creëert. Wat voegt jouw product of dienst toe aan meerwaarde in de samenleving?

Het gaat om meer dan resultaat. Social impact gaat om datgene wat jouw organisatie, onderneming, product of dienst daadwerkelijk positief veranderd in de maatschappij.

Wat wil jij positief veranderen?

Als werkgever, werknemer of ondernemer voel jij dat jouw organisatie of bedrijf:

 • meer zichtbaar van betekenis kan zijn
 • een verschil kan maken met merk en missie
 • social impact een plek wilt geven in het hart van
  de organisatie

Maar je ervaart ook dat het best lastig is om dit duurzaam te verankeren in de bedrijfscultuur. 

En hoe creëer je draagvlak in je hele organisatie en voor de lange termijn? 

Hoe pak je dit aan en waar begin je?

De Impact Bakkerij biedt een programma voor bewuste organisaties en ondernemers die duurzaam willen bijdragen aan een sociale, diverse en inclusieve samenleving.

Dit Social Impact programma helpt jullie een eigen recept hiervoor te ontdekken! 

Laat je inspireren door mijn eigen verhaal (Jacqueline de Impact Bakker) en het verhaal van de bijzondere sociaal ondernemers met wie ik samenwerk.

Wij nemen jullie mee in het social impact “bakproces”. Zo ontdekken en beleven jullie op een creatieve en laagdrempelige manier hoe je social impact praktisch en op een duurzame manier integreert in de dagelijkse werkzaamheden, de bedrijfsstrategie en de bedrijfsvisie. Met als resultaat een uniek eigen recept op individueel- en groepsniveau.

Nee, we gaan niet ‘echt’ iets bakken wat je kan opeten. Maar dit Social Impact programma is echt een smaakvolle ervaring die ik iedereen gun. Je gaat namelijk ontdekken hoe jij zelf, en samen, impact kunt maken door de verbinding aan te gaan.

Positief geprikkeld? 

Lees verder en ontdek het recept voor social impact voor jouw bedrijf!

Social Impact

Bakproces

Het Social Impact programma bestaat uit 5 modules waar 8 tot 20 personen per keer aan kunnen deelnemen. We geven aandacht aan de missie van de werknemer als mens, aan de gezamenlijke missie als team en het gemeenschappelijk doel, passend bij de bedrijfsstrategie en bedrijfsvisie.

Module 1: basis ingrediënten 
Jouw verhaal is het basis ingrediënt

Deze workshop wordt geleid door Jacqueline met de focus op het individu. Jacqueline deelt haar persoonlijke verhaal; haar reis naar meer betekenis en impact. Via een visualisatie, groepsgesprek, stiltewandeling en een schrijfopdracht worden jullie gestimuleerd je eigen persoonlijke verhaal in beeld te brengen om zo jullie persoonlijke- en gezamenlijke basis ingrediënten voor social impact te herkennen en te benoemen.

Module 2: mengen en kneden
Kennismaking met ‘het product’ 

Deze workshop wordt geleid door de sociaal ondernemers met de focus op jullie als team. Zij vertellen over hun missie en aanpak en leggen jullie een vraagstuk voor waar jullie in opgesplitste teams mee aan de slag gaan. De ideeën worden gepitcht en het winnende idee wordt verder uitgewerkt samen met de sociaal ondernemer. Zo oefenen jullie alvast voor module 5, zetten jullie je expertise direct in voor een sociaal doel en maak je dus direct social impact!

Module 3: vormgeven en laten rijzen
Jullie gaan zelf als Impact Bakkers aan de slag

Dit is een ‘thuiswerkopdracht’ ter voorbereiding op module 5 met focus op het individu, het team en de bedrijfsvisie. Jullie werken in teamverband verder aan het gezamenlijke Social Impact Recept. Met aandacht voor hoe de persoonlijke missie is te borgen binnen de bedrijfsvisie. Jacqueline checkt in via video calls om naar boven te halen welke onderwerpen er spelen: ‘Is er een gemeenschappelijk doel of juist niet. En hoe gaan jullie als bedrijf hier dan mee om?’

Module 4: afbakken
Beleef Social Impact!

Bij dit onderdeel staan beleving en verbinding centraal. De sociaal ondernemer laat jullie een glimp zien van wat zij doen en betekenen. Door kennisuitwisseling, teamwork en verhalen te delen ervaar je al de kracht van social impact. Tijdens deze sessie wordt jullie Social Impact Recept steeds meer zichtbaar en krijgt het meer vorm. ‘Want wat doet deze ervaring met jou? Geniet van de ontmoeting!’ De focus van deze module ligt op teambuilding, commitment en bedrijfsvisie.

Module 5: proeven
Het moment waarop alles samenkomt:
jullie gaan proeven van het resultaat!

Is het recept voldoende op smaak? Met andere woorden, is het een plan van aanpak waar jullie mee verder kunnen? Is het nodig om te schrappen of aan te vullen? En voelt het voor iedereen goed of is er nog meer aandacht voor unaniem draagvlak nodig? 

In deze laatste module wordt de tijd genomen voor reflectie en richten jullie je op de smaak, vorm en duurzaamheid van jullie social impact recept:

Welke opdracht geef jij jezelf, je team en het bedrijf mee? Wat beloven jullie echt? En hoe geven jullie vorm aan deze duurzame belofte? Komt het bijvoorbeeld in de vorm van een WHY HOW WHAT aan de muur? De wens voor Social Impact wordt tijdens deze meetup helder en tastbaar.

Workshop Social Impact
The Present
Workshop Social Impact boeken
Workshop Social Impact boeken
Workshop Social Impact boeken

Wat levert dit programma jou en je organisatie op? 

Resultaat voor jou en de teamleden:

 • je kent je persoonlijke waarden (jouw ingrediënten) en die van de organisatie en weet hoe jij van betekenis kan zijn in de sociale doelstellingen van jouw organisatie
 • je hebt de toegevoegde waarde van jouw inzet mogen ervaren, dit inzicht kan je meenemen in je werk
 • je hebt op een bijzondere en betekenisvolle manier mogen verbinden met je collega’s, deze ervaring kan je in de samenwerking meenemen
 • je hebt je blikveld verruimd met een bijzondere beleving: positief, betekenisvol en met impact!

Resultaat voor de organisatie:

 • jullie hebben de sociale missie van het team en de organisatie verder aangescherpt zodat deze past bij de strategie van de organisatie en dat duurzame impact geborgd is
 • door de koppeling met de strategie én de verankering in de individuele werknemers ontstaat duurzaam resultaat. Doelstelling op papier veranderen in sociale impact die jullie met trots uit kunnen dragen
 • deze bottom-up aanpak zorgt voor draagvlak binnen de organisatie
 • door het volgen van het social impact programma worden de banden tussen teamleden versterkt en verbetert de samenwerking
 • door het deelnemen aan dit programma dragen jullie bij aan de volgende SDG’s: 
  10. Ongelijkheid verminderen

  17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

De ingrediënten:

 • het programma bestaat uit 5 modules van elk 2,5 tot maximaal 4 uur
 • de doorlooptijd van het programma is maximaal 6 weken (i.o.)
 • maximaal 20 personen kunnen deelnemen per programma (i.o.)
 • het programma vindt in overleg plaats op een sociale locatie in Utrecht

De investering: op basis van offerte

“Mijn doel is om via dit programma bij bedrijven op een positieve en leuke manier bewustwording te creëren, verbinding te laten ontstaan en met elkaar social impact te maken voor de lange termijn.”

Willen jullie een eigen unieke Social Impact recept ontdekken?

The Present
Workshop Social Impact boeken
Workshop Social Impact
Workshop Social Impact
de sociaal ondernemers

impact bak je samen

Impact bak je samen. Ik ben dan ook supertrots dat het Social Impact programma wordt gerealiseerd in mooie samenwerking met sociaal ondernemers zoals;

The Present
gebakken impact

samenwerkingen