workshop social impact

jouw talent is van betekenis!
ontdek jouw recept

maak impact met jouw talent

workshop social impact

De coronamaatregelen hebben veel impact gehad op het leven van jongeren en jongvolwassenen. Veel van deze jongeren hebben door het wegvallen van afwisseling en school lange tijd hun sociale contacten moeten missen waardoor ze mentale gezondheidsproblemen kregen zoals eenzaamheid, depressies en angst.

Laten we ervoor zorgen dat er meer aandacht is voor positiviteit, de persoon en talentontwikkeling. Want wat zou het met je doen als je op een creatieve, laagdrempelige manier met elkaar blijft verbinden? En dat je, hoe jong ook, jij met jouw talent van betekenis kunt zijn voor een ander, de buurt, de samenleving of zelfs de wereld? Dit kan! En ik help je jouw unieke recept te ontdekken.

Hi docent en leerling,

Hoe gaat het nu met jullie, na een tijd lang veel alleen en op afstand les geven en krijgen om vervolgens weer een ‘normaler’ schooljaar te ervaren? Kijken jullie ernaar uit de normale situatie vast te houden of misschien willen jullie je juist nog meer richten op samenwerken, een nieuwe uitdaging en een andere omgeving? Ja?

Laten we samen impact bakken!

Ok, al gaan we ‘fictief bakken’ deze workshop is een waardevolle ervaring die ik iedereen gun. Je gaat namelijk ontdekken en aan het werk met hoe jij zelf en in teamverband, impact kunt maken met jouw talent. Want jij bent met jouw idee, project of evenement van betekenis voor elkaar, de buurt, de samenleving en ja zelfs de wereld!

Wat gaan we doen: Impact maken alsof je een brood bakt.

“Hoe dan?” Vrij simpel. Net als het bakken van een brood volg je in deze workshop de stappen van een bakproces en is het resultaat afhankelijk van diverse factoren zoals:

 • wat wil je bakken,
 • in welke vorm,
 • ga je voor een zoete of hartige smaak,
 • voor wie bak je,
 • en welke ingrediënten gebruik je?

Ja het is simpel, maar natuurlijk moet je er wel wat voor doen voordat je van je zelfgebakken product voor impact kan genieten. Al is impact maken in de kern echt niet moeilijk, want: Iedereen is een Impact Bakker!

Workshop boeken

Bakproces

Ik neem je mee door de stappen van het bakproces om te komen tot jouw unieke recept:

De basis ingrediënten

Impact maken begint bij jou. Wat is jouw verhaal? Wat zijn je passies, je talenten, je kennis en waar word jij nou echt blij van? Dit zijn jouw unieke basis ingrediënten.

Mengen en kneden

De ingrediënten van jou, je klasgenoot, je team, mengen en kneden we samen. Wat valt je op? Wat zie je ontstaan? Welke ingrediënten komen overeen of waar vullen jullie elkaar aan? Dit is jullie deeg.

Vormgeven en laten rijzen

Wat gebeurt er als jullie dit ‘deeg’ gaan vormgeven? Voor wie willen jullie iets bijzonders doen? Hoe ziet dit er uit? Neem de tijd om samen te brainstormen, erover na te denken, te voelen en probeer het te visualiseren. Teken het maar uit!

Bakken

Het is tijd om te gaan bakken: stel het plan op! Welke aandacht heeft het idee nog nodig? Beschrijf wat jullie gaan doen, wie is de doelgroep, bedenk een naam, stel de actielijst op, welke tools gebruiken jullie en met wie werken jullie samen?

Proeven

Toch wel het leukste onderdeel: jullie gaan het product pitchen! Hoe ziet het er uit, zijn er variaties, wat gaan we beleven? Neem ons mee door de stappen van jullie recept en verras ons!

 

Workshop Social Impact
Workshop Social Impact talent
Workshop Social Impact boeken

Het resultaat:

 • na 2 uur bakken heb jij inzicht in jouw talent(en)
 • elk team heeft een eigen uniek social impact recept die jullie misschien ook echt gaan uitvoeren!
 • jullie hebben ervaren hoe het is om samen te werken
 • jullie hebben ervaren hoe het is om zelf een idee te bedenken waarmee je van betekenis kan zijn voor bijv. je klasgenoot, de buurt of de wereld!
 • jullie hebben ervaren dat ook jouw stem gehoord mag worden
 • en, jullie zijn Impact Bakkers!

De ingrediënten:

 • de workshop duurt maximaal 2,5 uur incl. pauze
 • 12 tot 14 leerlingen kunnen deelnemen per workshop
 • de workshop vindt in overleg plaats in The Colour Kitchen in Utrecht. Dit is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid en begeleid naar duurzaam betaald werk.

De investering: € 500

Mijn doel is om via deze workshop bij jongeren op een positieve, leuke manier bewustwording te creëren, verbinding te laten ontstaan en te laten voelen dat zij en hun talent er toe doen! 

Willen jullie met de klas ontdekken hoe het is om van betekenis te zijn voor een mooiere wereld?

Workshop Social Impact
Workshop Social Impact
feedback

impact bak je samen

impact bak je samen

“ik vond het leuk en verrassend dat we zelf ideeën konden bedenken om andere mensen te helpen – leuk om met m’n klasgenootje samen te werken – ik was een beetje teleurgesteld toen we niet echt iets gingen bakken, maar uiteindelijk vond ik het erg leuk – tof dat onze muziek werd gedraaid – fijn dat het in blokken was verdeeld – origineel en superleuk!” – leerlingen X11 Media en Vormgeving

Workshop Social Impact
gerealiseerde impact

SAMENWERKINGEN