workshop social impact

iedereen is een impact bakker!
ontdek jouw recept

maak impact door verbinding

workshop social impact

De coronamaatregelen hebben veel impact op het leven van jongeren en jongvolwassenen. Veel van hen missen sociale contacten en hebben mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst. Wat nu als je op een creatieve, laagdrempelige manier weer met elkaar kunt verbinden én van betekenis kunt zijn voor een ander?

Hi docent en leerling,

Hoe gaat het nu met jullie, na een tijd lang veel alleen en op afstand les geven en krijgen? Zijn jullie wel toe aan een andere uitdaging en omgeving? Laten we samen impact bakken!

Ok, eerlijk. We gaan niet ‘echt’ iets bakken wat je kan opeten. Maar, deze workshop Social Impact is een waardevolle leservaring die ik iedereen gun. Je gaat namelijk ontdekken hoe jij zelf, en samen, impact kunt maken door verbinding met elkaar, de buurt en de samenleving. Met jouw idee, project of evenement!

Ik leg je uit wat je kan verwachten:

Impact maken is alsof je een brood bakt.

“Impact vergelijken met het bakken van een brood…hoe dan?” Simpel. Net als het bakken van een brood volg je de stappen van een bakproces en is het resultaat afhankelijk van meerdere factoren o.a.:

 • wat wil je bakken,
 • in welke vorm,
 • ga je voor zoet of hartig,
 • voor wie bak je,
 • en welke ingrediënten gebruik je?

Ik zeg simpel, maar natuurlijk moet je er wel wat voor doen voordat je van je zelfgebakken product voor impact kan genieten. Al is in de kern impact maken echt niet moeilijk, want: Iedereen is een Impact Bakker!

Workshop boeken

Bakproces

Ik neem je mee door de stappen van het bakproces om te komen tot jouw unieke recept:

De basis ingrediënten

Impact maken begint bij jou. Wat is jouw verhaal? Wat zijn je passies, je talenten, je kennis en waar word jij nou echt blij van? Dit zijn jouw unieke basis ingrediënten.

Mengen en kneden

De ingrediënten van jou, je klasgenoot, je team, mengen en kneden we samen. Wat valt je op? Wat zie je ontstaan? Welke ingrediënten komen overeen of waar vullen jullie elkaar aan? Dit is jullie deeg.

Vormgeven en laten rijzen

Wat gebeurt er als jullie dit ‘deeg’ gaan vormgeven? Voor wie willen jullie iets bijzonders doen? Hoe ziet dit er uit? Neem de tijd om samen te brainstormen, erover na te denken, te voelen en probeer het te visualiseren. Teken het maar uit!

Bakken

Het is tijd om te gaan bakken: stel het plan op! Welke aandacht heeft het idee nog nodig? Beschrijf wat jullie gaan doen, wie is de doelgroep, bedenk een naam, stel de actielijst op, welke tools gebruiken jullie en met wie werken jullie samen?

Proeven

Toch wel het leukste onderdeel: jullie gaan het product pitchen! Hoe ziet het er uit, zijn er variaties, wat gaan we beleven? Neem ons mee door de stappen van jullie recept en verras ons!

 

Workshop Social Impact
Workshop Social Impact talent
Workshop Social Impact boeken

Het resultaat:

 • na 2 uur bakken heeft elk team een eigen uniek recept voor Social Impact die jullie misschien ook echt kunnen gaan uitvoeren!
 • jullie hebben ervaren hoe het is om samen te werken
 • jullie hebben ervaren hoe het is om een idee te bedenken waarmee je van betekenis kan zijn voor bijv. je klasgenoot, de buurt of de wereld!
 • jullie hebben ervaren dat ook jouw stem gehoord mag worden
 • en, jullie zijn Impact Bakkers!

De ingrediënten:

 • de workshop duurt maximaal 2,5 uur incl. pauze
 • maximaal 12 leerlingen kunnen deelnemen per workshop
 • de workshop vindt in overleg plaats in The Colour Kitchen in Utrecht. Dit is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid en begeleid naar duurzaam betaald werk.

De investering: € 500 (er wordt geen btw in rekening gebracht)

Mijn doel is om via deze workshop bij jongeren op een positieve, leuke manier bewustwording te creëren, verbinding te laten ontstaan en zo met elkaar social impact te maken door te geven en te vergroten.

Willen jullie met de klas ontdekken hoe het is Impact Bakker te zijn?

Workshop Social Impact
Workshop Social Impact
feedback

impact bak je samen

impact bak je samen

“ik vond het leuk en verrassend dat we zelf ideeën konden bedenken om andere mensen te helpen – leuk om met m’n klasgenootje samen te werken – ik was een beetje teleurgesteld toen we niet echt iets gingen bakken, maar uiteindelijk vond ik het erg leuk – tof dat onze muziek werd gedraaid – fijn dat het in blokken was verdeeld – origineel en superleuk!” – leerlingen X11 Media en Vormgeving

Workshop Social Impact
gerealiseerde impact

SAMENWERKINGEN