Dankbaar Ondernemen

Omdat ik voel dat dit is wat ik wil doen.
 
Waar ik een paar jaar geleden parttime ben gestart met de Evenementenbakkerij als eventmanager, heb ik tussentijds weer in loondienst gewerkt en ging ik in 2017 het avontuur aan als Virtual Assistant. Jaren vol mooie projecten en mooie mensen. Maar ook vragen en uitdagingen. Een ontwikkeling naar verdieping. Een proces naar meer in verbinding komen met wat ik het liefste doe. Dit alles heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Ik vertel je in mijn blogs met liefde over het tot stand komen van mijn bedrijf de Impact Bakkerij. De plek voor het recept voor verbinding met positieve impact! En je krijgt antwoord op de vraag ‘wat ik doe ik nu eigenlijk?’ 😉
 
Hallo Uitdagingen!
In april 2016 vertrok ik voor drie maanden naar Kenia als actieonderzoeker voor 7Senses. Een vrijwilligersproject met als doel vrouwelijke ondernemers in een sloppenwijk van Nairobi supporten door kennis en ervaring te delen. Zij zijn mijn inspiratie geweest en dat wist ik toen ik de beslissing nam te gaan. De uitdagingen die zij dagelijks ervaren weerhoudt hen er niet van te ondernemen. Nee, want met de keuze thuis te blijven wordt er geen geld verdiend, kunnen de kinderen niet naar school, staat er geen dagelijkse maaltijd klaar en is er geen zicht op een positieve toekomst.
Met alle mogelijkheden die het leven mij biedt, waarom maak ik me dan toch zo druk om te gaan ondernemen? Nou, ik kon echt wel genoeg redenen bedenken…
Geen enkele ervaring als actieonderzoeker, voor het eerst naar een Afrikaans land, mijn fijne collega’s bij Triodos Bank gedag zeggen, de huur opzeggen en verhuizen, alles moet binnen 3 weken geregeld worden, wat doe ik mijn ouders aan, nog geen idee of ik wel met mijn teamleden zou klikken en wat ga ik dan doen na die drie maanden?
Ja, heel veel excuses, angsten, ja-maaren…maar ik schoof ze aan de kant. Ik moest gaan. Ik wilde er uit. Ik vertrouwde op mijn gevoel. Dit gaat mij verder brengen, dit avontuur gaat mij antwoorden geven, dit land wil ik zien en ervaren, ik wil helpen, deze vrouwen zullen mij inspireren.
En, ik zal mijzelf verrassen. Ik zal antwoord krijgen op de vragen: kan ik dit en wat wil ik?
 
Verbinding is zo simpel en zo groots als het geven van een knuffel
En antwoord kreeg ik. Het was een van de meest waardevolle beslissingen in mijn leven ooit. Zoveel momenten heb ik beleefd die ik met moeite kan beschrijven. Ik noem er een paar zodat je een beeld kunt vormen:
 
De prachtige mensen die ik heb mogen ontmoeten, met ieder hun eigen verhaal. Die mij in vertrouwen namen hun droom met mij te delen. De uitdagingen zoals kakkerlakken in huis, loslaten van tijdschema’s en programma, op een boda boda (motorbike) door de straten vol gaten, met een team samenwonen en werken die tot voor kort nog onbekenden van elkaar waren, stuk voor stuk leermomenten! En confrontaties met beelden die je eerder alleen op tv hebt gezien of over hebt gelezen… Zoals een zwaar chemisch vervuilde rivier dwars door de sloppenwijk waar we niet ver daarvandaan een school bezochten bovenop een vuilstort. Om vervolgens breed lachend touwtje te springen op straat met groepjes vrolijke kids! En je beseft dat cultuurverschillen zo groot zijn als je ze zelf maakt. Dat de taal niet spreken geen barrière is voor mooie gesprekken.
 
Die krachtige gepassioneerde ondernemende vrouwen, zien hoe zij voor het eerst vol trots hun elevator pitch presenteren! Met veel plezier zal ik hun verhalen met jullie gaan delen. >>> SERIE VERHALEN?
 
Ik draag deze ervaring mee in mijn hart en in mijn manier van ondernemen. Ik vertel je hoe.
Verbinding speelt een hele grote rol in mijn leven, ik kan eigenlijk niet anders.

Laat een reactie achter